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Les recettes et produits venus d'ailleurs sont-ils étrangers ? : L’appartenance à un savoir culinaire dans les livres de cuisine du Saint-Empire au XVIIIe siècle

Abstract : This work describes the phenomena of hybridization and mixing caused by the internationalization of commerce between continents as if they occurred within a single space. Studying international trade breaks down the barriers of space and time and takes everything that constitutes material culture into consideration.
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https://hal-sciencespo.archives-ouvertes.fr/hal-03208470
Contributor : Spire Sciences Po Institutional Repository Connect in order to contact the contributor
Submitted on : Monday, April 26, 2021 - 3:32:43 PM
Last modification on : Friday, October 1, 2021 - 2:26:03 PM

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David Do Paco. Les recettes et produits venus d'ailleurs sont-ils étrangers ? : L’appartenance à un savoir culinaire dans les livres de cuisine du Saint-Empire au XVIIIe siècle. Michel Figeac; Christophe Bouneau. Circulation, métissage et culture matérielle (XVIe-XXe siècles), Classiques Garnier, pp.311 - 327, 2017, 9782406065937. ⟨hal-03208470⟩

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